OKTAY CANDEMİR/RADİKAL PRESS
"SAKINCALI İÇERİK NEDENİYLE..."
30 Ekim 2024’te Avusturya’da yaşayan ağabeyi Fırat Coşkun ve ailesi için Kürt kültürüne özgü kıyafetler satın alan Akif Coşkun, bu kıyafetleri Van’daki bir PTT şubesinden kargo yoluyla gönderdi. Gönderim sırasında kıyafetlerin kontrolden geçirilip kutuya konulduğunu belirten Coşkun, işlemlerin şeffaf bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Ancak 25 gün sonra PTT’den gelen mesajla kargonun teslim edilemediği bilgisi verildi. Mesajda, “… numaralı gönderinizin içeriği nedeniyle varış gümrüğünce ülkeye girişine izin verilmemiştir” ifadeleri yer aldı.
“KIYAFETLERDEN İKİ AYDIR ORTADA YOK”
Kargo sürecinde yaşanan aksaklık üzerine Coşkun’un Avusturya’da yaşayan yakınları, yerel makamlara başvurdu. Ancak Avusturya’daki yetkililer, böyle bir kargonun kendilerine ulaşmadığını söyledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Akif Coşkun, sürecin belirsizliğinden şikayetçi olurken şunları söyledi: “Ağabeyim ve ailesi, Kürt kültürüne uygun kıyafetler istemişti. Düğün için gönderdiğim kıyafetlerin kontrolü postane görevlileri tarafından kameraların önünde yapıldı. Kargoya yalnızca yöresel kıyafetler konuldu ve Avusturya’ya gönderildi. Ancak 15 gün içinde ulaşması gereken kargo teslim edilmedi. PTT’den gelen mesajda, ‘varış gümrüğünce iptal edildiği’ söylendi. PTT yetkilileri, kıyafetlerin Avusturya’da değerlere uygun bulunmadığını belirtti ancak Avusturya’daki makamlar kargonun hiç ulaşmadığını söylüyor. Türkiye’den defalarca bilgi almaya çalıştım ama sonuç alamadım. Gönderdiğim kıyafetlerden iki aydır haber yok.”
AVUSTURYA MAKAMLARI: BİZE BÖYLE BİR KARGO ULAŞMADI
Coşkun, PTT’nin “kargonun Avusturya’dan geri gönderildiği” bilgisini verdiğini, ancak iki ay geçmesine rağmen kıyafetlerin iade edilmediğini belirtti. Avusturya’daki yakınlarının da kıyafetlere ulaşamaması durumu daha da karmaşık hale getirdi. Coşkun, yaşadığı mağduriyetin nedenini anlamakta zorlandığını belirterek, “Sadece bir elbise gönderdim, ama buna bile izin vermediler. Kürdün kıyafetine bile tahammül edemeyen bir zihniyet var.” dedi. Kıyafetlerin akıbeti ise hala belirsizliğini koruyor. (HABER MERKEZİ)