İsrail ordusu, cuma günü ve dünün ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeniden hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Reuters haber ajansının aktardığına göre, ordudan yapılan açıklamada, Beyrut'a 'hedefe yönelik bir saldırı' düzenlendiği belirtildi. Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, saldırının hedefinin bir Hizbullah komutanı olduğunu, komutanın akıbetinin ise henüz bilinmediğini söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ilk belirlemelere göre, son hava saldırısında altı kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Reuters'a konuşan Lübnan'dan iki güvenlik kaynağı ise saldırıda Hizbullah komutanı İbrahim Muhammed Kubeysi'nin öldüğünü ileri sürdü. İsrail ordusu da saldırıda 'Hizbullah'ın füze sistemlerinin başında bulunan' İbrahim Muhammed Kubeysi'yi hedef aldıklarını iddia etti. İsrail ordu radyosunun haberinde, söz konusu saldırının F-35 savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

BİR HAFTADA BEYRUT'A ÜÇÜNCÜ HAVA SALDIRISI

AA'nın aktardığına göre, saldırı Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Gubeyri Mahallesi'nde gerçekleşti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre bir binanın 4 ve 5'inci katları hedef alındı. Bu saldırı, İsrail’in son bir haftada Beyrut'a üçüncü saldırısı oldu.

İSRAİL ORDUSU: 2 GÜNDE 2 BİNDEN FAZLA BOMBA ATILDI


Öte yandan, İsrail ordu sözcülüğü, Lübnan'a salı sabahından itibaren üçüncü defa hava saldırıları düzenlediğini açıklarken, pazartesi sabahından bu yana ise bu ülkeye 2 binden fazla bomba attığını açıkladı. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun gün içinde Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesine üçüncü defa hava saldırıları düzenlediği duyuruldu. Savaş uçaklarının Lübnan içinde Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen 1500 noktayı, insansız hava araçlarının da yüzlerce noktayı vurduğu belirtildi. İsrail ordusu, Lübnan'a pazartesi sabahından bu yana 2 binden fazla bomba attığını ilan etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de saldırılara ilişkin açıklamasında, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırılacaklarını ifade ederek 'Hizbullah'a nefes aldırmayacaklarını, saldırılarını hızlandırmaya devam edeceklerini' söyledi.

HİZBULLAH: İSRAİL ASKERİ ÜSSÜ YENİ FADİ-3 FÜZESİYLE VURULDU


Hizbullah da Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma göstermek, Lübnan'ı ve halkını korumak için' İsrail'deki askeri noktalara saldırılar düzenlediğini duyurdu. 

Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusunun kuzey komutanlığına bağlı Nimra üssünü roketlerle, Hayfa'nın güneyindeki Eliakim üssünü de 'Fadi-2' tipi füzeyle hedef aldığını açıkladı. Ayrıca Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Nasıra kenti yakınlarında bulunan Shimshon askeri üssünü envanterinden ilk defa kullandığı 'Fadi-3' füzesiyle hedef aldığını duyurdu.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARINDA 2 GÜNDE 558 KİŞİ ÖLDÜ


İsrail, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu. İsrail'in Hayfa bölgesindeki en büyük sağlık kompleksi Rambam Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan 22-23 Eylül'de atılan roketler nedeniyle paniğe kapılan veya vücuduna şarapnel parçaları isabet eden 11 hafif yaralı hastaneye getirildi. İsrail'in kuzeyindeki Nehariye kentinde dokuz kişi hafif yaralandı.

Haaretz gazetesinin haberine göre ise 22 Eylül'de Aşağı Celile bölgesinde saldırı sirenleri çalarken panik nedeniyle gerçekleşen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.