Şatafat, uzun konvoylar, şaşalı yemekli toplantılar denilince aklıma hep Bülent Ecevit geliyor. Mercedes makam aracına binmeyen ilk başbakan olan Bülent Ecevit, mütevazı yaşamıyla bu dünyadan geçti gitti. Ecevit'i siyasi bir figür olarak hiç benimsemedim, fikirleri bana hep tezat oluşturdu ama mütevazılık konusunda üstüne yoktu. Ciddi suikast girişimlerine  maruz kalmasına rağmen yine de aşırı güvenlik ve lüks makam araçlarından oluşan konvoylardan uzak durdu.

Hatta şöyle bir hikaye vardır:  Ecevit'in Başbakan olduğu bir dönemde yapılan ilçe kongresinde iki başkan adayı anlaşamaz ve ikisi de seçimi kazandığını iddia eder. Ancak resmi olarak seçimleri kaybeden itirazcı ilçe Başkan adayı, Ecevit'in ilçeyi ziyaret edeceği günün sabahı resmi ilçe binasının tabelasını çalar ve kendi yazıhanesine asar. 

Başbakan Bülent Ecevit, 10-15 araçlık konvoyuyla ilçeye girer. DSP İlçe Başkanlığı tabelasını gören Ecevit ve beraberindekiler ilçe binasına giriş yapar. Seçimi kaybeden ama tabela manevrasıyla Başbakanı yazıhanesinde ağırlayan gayrıresmi ilçe başkanı, ikramdan tasarruf etmez, Başbakan Ecevit burada sahte ilçe binasında bir konuşma yapar ve ilçeden ayrılır. Bunlar yaşanırken, asıl ilçe başkanı ise hala tabelayı aramaktadır.

Demem o ki;

Başbakan bile bu kadar basit bir konuda yanılabiliyor, yanıltılabiliyordu. Çünkü şimdilerde olduğu gibi 100 araçlık konvoylarla, 300 danışmanla, havada helikopterlerle dolaşmıyorlardı. 

'Dünya Liderimizin' ABD gezisindeki görkemli konvoyunu sanırım hepiniz gördünüz.

Daha önce bu konvoy Glasgow'a alınmamıştı ve dünya liderimiz bu yüzden  Glasgow ziyaretini iptal etmişti. İskoçya hükümeti bu denli yoğun bir güvenlik protokolü uygulamayacağını söylemişti.

Dünya liderimizi önemli temaslarda bulunmak üzere gittiği ABD'de Konya ve Kayseri Belediye Başkanları karşıladı.

Tek bir ABD yetkilisinin karşılamadığı 'Dünya liderimizin' ABD Başkanı Bıden ile yapmak istediği görüşme ise iptal oldu. Geçtiğimiz 9 Mayıs'ta yapılması planlanan görüşme de iptal olmuştu. Yandaş medya ise bunun aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail politikasına tepki göstermek amacıyla Bıden'ın Beyazsaray'da verdiği yemeğe katılmadığını yazdı.

AKP, dış politikada yıllardır peşrev politikası yürütüyor. Peşreve çıkıyor, meydan okuyor ama güreşe girmiyor.

Dünya Liderimiz BM Genel Kurulu'nda konuştu. Lübnan dedi, Filistin'e özgürlük dedi, zaten özgür olan Araplar için bile özgürlük istedi ama konu Kürtler olunca; ' Terör ve terörle mücadele' dedi ve hatta bu konuda destek bile istedi.

Düz yat eğilme, bu millet seninle! Tamam onlar dik durabilir, ama millet, bu yoksulluk ve açlıkla ne kadar dik duracak onu bilmiyorum.

'Dünya liderimiz' New York sokaklarında 94 araçlık konvoy ve bir helikopterle birlikte dolaştı. Bu kadar gürültüye rağmen dünya liderimizin ABD ziyaretinde yaptığı en önemli faaliyet, Türkevi'ni ziyaret etmek oldu.


94 araç ve 1 helikopter ile ABD'yi inlettik. Pakistan, Afganistan, Mozambik, Kongo, Etiyopya bizi kıskandı. Almanların hasetten nasıl çatladığını söylememe bile gerek yok, onu zaten herkes biliyor!

O oldu, bu oldu ama Fiyasko ile biten ABD gezisinin faturası yine vatandaşa kesildi: Halk TV'nin haberine göre  7 bin emeklinin maaşı dünya liderimizin özel uçak konvoyuna gitti! ABD ziyaretinin sadece yakıt maliyeti 83 milyon TL oldu.

Araya sızan Doblo karizmayı az biraz çizdirse de konvoy iyiydi. Sürekli konvoydaki araçları sollamaya çalışması da dikkatlerden kaçmadı. Ne varsa ön tarafta, öne geçince ne olacak sanki. Tam Türk tipi şöför, Bütün trafik, düşmanıymış gibi araba kullanan vardır ya, işte ondan. Trafiğe değil, savaşa çıkmış gibi!

Eğer uyku sorununuz varsa, bu durumda açın 'Dünya liderimizin' konvoy videosunu, saymaya başlayın. Bir süre sonra gözleriniz yorulur, rahat rahat uyursunuz. Ben uykum gelmediğinde öyle yapıyorum, konvoydaki araçları sayarken, konvoy bitmeden ben uyumuş oluyorum. Size de tavsiye ederim.

Millet olarak enseyi karartmışız zaten, şimdi ise enseyi kaşıyıp susuyoruz. Göbeğini kaşıyanlar, köpeğini kaşıyanlar derken geldiğimiz durum enseyi kaşımak!

Onlar ersin konvoyuna, biz domates, limon, biber fiyatlarına bakarken enseyi kaşımaya devam edelim.